Tijd voor vakantie...

Het is begin september en een paar dagen voor onze vakantie. Ik ben druk met het afronden van werk en het inpakken van alle spullen. Ik check mijn e-mail nog een keer en ik zie hier een aanvraag voor een leuke opdracht staan. Het gaat om een aantal producten voor de webshop van Sonnema.  

De deadline ligt vlak na terugkomst van de vakantie en ik twijfel of ik het wel ga halen. Tegelijkertijd begin ik een plan te maken, want wat als ik een gedeelte van de spullen meeneem en in de vakantie een fotoshoot doe? 

 

Zo gezegd zo gedaan en de auto werd volgeladen en we gingen op weg naar onze geboekte camping in Italië. Een hele fijne plek aan de kust in Toscane met een heel fijn strand wat perfect bleek te zijn om de eerste foto's te maken. Het was flink doorwerken in de zon, want het ijs mocht niet smelten en het juiste licht aan het einde van de dag was maar tijdelijk. Dankzij de hulp van mijn assistent (manlief) toch voor elkaar gekregen. Het mooie van een opdracht op zo'n locatie uitvoeren voelt helemaal niet als werk en overheerste het vakantiegevoel. Wat wil je ook in land met zon, zee en heerlijk eten en drinken. Ik kan oprecht zeggen dat Toscane één van mijn favoriete vakantiebestemmingen is en Italië een heel fotogeniek land is. In elke stad of dorp vind je wel iets om te fotograferen. Ik kan zelf geen genoeg krijgen van de zonsondergang in de Toscaanse heuvels, dit heeft altijd iets magisch. 

 

Helaas aan alle leuke dingen komt een eind en na twee weken genieten van pasta's, wijnproeverijen, vergezichten en pittoreske dorpjes moeten we helaas weer terug naar huis. 

 

Thuis restte mij om het tweede gedeelte van de shoot te regelen en uit te voeren. Waar ik in Italië in korte broek op het strand stond moest ik nu mijn jas alweer aan en stond het model koud te lijden in de gure herfst wind. 

 

Zo heb ik in een korte periode diversen producten op uiteenlopende locaties op de foto kunnen zetten. Ben je benieuwd naar hoe de foto's zijn geworden? Check alvast mijn portfolio  voor de eerste foto's.