Storm na de stilte

Het is wat stil geweest op het gebied van blogs schrijven en jullie op de hoogte houden, maar dat betekent niet dat ik ook echt stil heb gezeten. In het voorjaar kwam er onder andere een leuke opdracht op mijn pad. Ik mocht voor een grote familie portretfoto’s en groepsfoto’s maken tijdens een veertigjarig huwelijksfeest. Op een mooie plek in Sint-Annaland bij de Jachthaven. Ondanks dat het een zeer warme dag was met veel fel licht heb ik  tot tevredenheid van de familie leuke foto’s af kunnen leveren. 

 

Het blijft bijzonder als iemand het toevertrouwd om op zo’n speciale dag de foto’s door jou te laten maken.  

 

Vind jij het ook leuk om samen met je familie of gezin op de foto te gaan neem contact op door een e-mail of een dm via Facebook  te sturen en wellicht zien wij elkaar snel op een leuke locatie!

 

Na deze opdracht begonnen  de voorbereidingen van een nieuwe buitenlandse trip. Dit keer ging ik de steden San Francisco en New York bezoeken.  Zoals bij iedere vakantie, stedentrip of weekend weg is er altijd de vraag wat neem ik mee?

Nu heb ik altijd al redelijk inpak stress, want het liefst neem ik de hele inhoud van mijn kleding kast mee en toch die extra paar schoenen waarvan je van te voren weet dat je ze waarschijnlijk toch niet gaat dragen, Helaas moest ik mij toch echt aan die 20kg houden (misschien ook beter voor mijn rug) dus er moesten keuzes gemaakt worden. Nu moest ik niet alleen mijn koffer met kleding vullen, maar ook met mijn camera apparatuur. Ook hier geld dat ik het liefst alles mee sleep.  

 

Sinds kort fotografeer ik met de Canos EOS 77D en het was de eerste keer dat ik deze mee op reis nam. Een hele fijne en snelle camera die in combinatie met verschillende lenzen tot nu bruikbaar is in veel verschillende situaties. Van de heuvelachtige straten in San Francisco  en natuurschoon op Alcatraz tot de skyline van New York. Ik was erg tevreden met alle functies en ik heb absoluut geen spijt va deze aankoop. Helaas ben ik onderweg wel mijn opzetstuk van mijn statief kwijtgeraakt waardoor ik mijn camera er niet meer op op vast kon klikken en deze niet meer kon gebruiken. 

Dit mocht de pret niet drukken, want er blijft genoeg moois over om zonder statief te fotograferen.

De laatste dag in New York kwam het regenwater met bakken uit de hemel zetten. Dit was de dag dat we de wijk Dumbo wilden bezoeken. Voor wie niet bekend is in New York, dit is een hele gezellige wijk bij de Brooklyn Bridge aan de kant van de wijk Brooklyn. Zeker een aanrader om te bezoeken en dan vooral om een hapje te eten en te drinken. Door het slechte weer had ik de hoop op een goede foto al bijna opgegeven totdat ik vanaf een overdekte plek de wolken vlak boven het water en boven Manhattan zag hangen en omhoog stijgen. Snel alles uit mijn tas gehaald en een bijzondere foto van de brug kunnen maken. 

 

Zo zie je meer dat ook al werkt het weer niet mee er op een onverwacht moment toch inspiratie kan ontstaan voor die ene foto.

 

Ben je benieuwd naar meer foto’s van mijn reis? Neem een kijkje op mijn Instagram hier staan al een aantal foto’s op en er zullen er spoedig nog meer volgen.