Verlichte molens

Afgelopen week werden de molens verlicht in de verlichtingsweek bij Kinderdijk. Ook al woon ik er redelijk dichtbij, ik heb de de molens nog nooit bezocht met mijn camera. Ik ben er weleens langs geschaatst, maar op schaatsen ben ik al blij als ik zonder te vallen een foto met mijn telefoon kan maken.

 

De verlichtingsweek vond ik een mooi moment om Kinderdijk te bezoeken. Helaas was ik niet de enige met dit idee. Alle bruggen, loop- en fietspaden waren vol met bezoekers die allemaal dat ene shot wilde maken. Het gebied in de Alblasserwaard met de 19 windmolens is dan ook een zeer fotogeniek gebied en helemaal in de avond wanneer de molens zijn uitgelicht.  

 

Wist je dat er een legende bestaat over de naam Kinderdijk? Na de beruchte Sint Elisabethsvloed waardoor duizenden mensen verdronken zagen de overlevenden een wiegje drijven met een huilend kind. Een kat zorgde ervoor dat het wiegje niet zonk, door heen en weer te springen op de wieg zodat het in balans bleef. Hier heeft het dorp volgens de legende zijn naam aan te danken, maar of het waar is dat weet niemand.   

 

Ook al was het heel erg druk, het was gelukkig toch goed mogelijk om mooie plekjes  uit te zoeken en hier mijn foto's te maken.  

Wil je een keer zelf op pad om in de avond foto's te maken dan moet je met een aantal dingen rekening houden. 

Om in de avond scherpe foto's te krijgen, maak je gebruik van een lange sluitertijd. Om onscherpte door beweging te voorkomen is het verstandig om een statief te gebruiken. Misschien is het belangrijkste nog wel veel geduld. Niet alleen op plaatsen waar het druk is, maar het maken van een foto kost tijd. Helemaal als je gebruik maakt van een lange sluitertijd. Het kan zo maar zijn dat je 20 seconden of langer per foto staat te wachten.

Voor bovenstaande foto heb ik mijn 18-55 mm lens gebruikt. Een standaard lens die prima werkt voor avond fotografie.

 

De verlichtingsweek duurt tot nog tot vanavond 8 september.

 

 

 

 

 

 

 Bron: www.kinderdijk.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0