The best nine

Iedereen die op Instagram zit heeft vast al een heleboel posts voorbij zien komen met de beste 9 foto’s van het afgelopen jaar. Voor de een is dit een mooi overzicht van hoeveel likes hij/zij heeft gekregen en voor de ander een mooi terugblik op het afgelopen jaar. Wanneer ik mijn overzicht erbij pak, blik ik terug op een mooi en creatief fotografie jaar. Veel geleerd en ontdekt.

 

Mijn hoogtepunten op het gebied van fotografie heb ik hieronder omschreven in mijn eigen best nine:


9. Nieuwe mensen
Wanneer je op reis gaat, nieuwe locaties gaat bezoeken, opdrachten doet voor mensen die je niet of niet goed kent dan leer je direct weer nieuwe mensen kennen. Zelfs als je voor een vrije opdracht op pad gaat heb je al snel aanspraak. Mensen zijn nieuwsgierig als je met een camera en/of statief de omgeving staat af te speuren. Een mooi voorbeeld was in het voorjaar toen ik vroeg in de ochtend een polderlandschap aan het fotograferen was. Een man stond hier al een tijdje op iemand te wachten en pas toen ik begon met fotograferen zag hij pas in wat voor mooi gebied hij stond. 
 
8.Nieuwe locaties
Het ontdekken van nieuwe locaties hoort ook zeker in mijn best nine thuis. Ook al woon ik er dichtbij, dit jaar voor het eerst bij de molens van Kinderdijk geweest. Dit zal zeker niet de laatste keer geweest zijn. Voor wie nog een fotogenieke locatie voor het nieuwe jaar zoekt, ga erheen! 
7. Bucketlist 
Mijn bucketlist staat vol met landen en steden die ik nog graag zou bezoeken. Wanneer je zo'n stad af kan strepen in combinatie met fotografie dan  zijn dat mooie wensen die uitkomen. Al heel lang wilde ik de stad New York bezoeken en toen ik de kans kreeg ging uiteraard mijn camera mee. In de avond op Times Square tussen alle mensen,reclamelichten en de immense gebouwen was toch wel heel gaaf. De sfeer van de stad vastgelegd en bij thuiskomst een aantal hele mooie plaatjes als herinnering over gehouden.  
6: Website 
Stap voor stap kregen de ideeën voor deze website vorm en werden ze uitgevoerd. Perfectionist als ik ben heeft het wat tijd gekost, maar het resultaat mag er zijn. Uiteindelijk was dit ook de basis voor alle andere plannen die hierna volgde. 
5: Creativiteit
Voor mij is fotograferen een creatieve uitlaatklep. Niet alleen het maken van de foto's, maar ook bezig zijn met concepten uitdenken en de nabewerking hiervan. Hier ben ik de afgelopen tijd veel mee bezig geweest en voor het nieuwe jaar heb ik al een aantal nieuwe ideeën in mijn hoofd, maar hier zal ik later in het jaar op terug komen. 
4. Nooit uitgeleerd
Het afgelopen jaar heb ik een workshop avondfotografie gevolgd. Nu dacht ik dat ik mijn camera aardig onder de knie had, maar tijdens zo’n avond leer je toch weer anders  gebruik te maken van je camera en ga je anders naar je omgeving kijken. Het voornemen is dan ook om te blijven leren d.m.v. workshops en cursussen. 
3. Gewonnen
Een fotowedstrijd uitgeschreven door de provincie Zuid-Holland was begin van het jaar eigenlijk de start om nog meer met fotografie te gaan doen. Onverwacht won ik de eerste prijs en was mijn naam en foto op diverse websites en lokale dagbladen terug te vinden. Ook al was het iets kleins dit was wel de start voor meer en de eerste ideeën voor mijn website zijn hierna snel op papier gezet.  
 2. De eerste opdrachten
Het is al een vooruitblik naar punt nummer 1, maar dit jaar heb ik de eerste opdrachten uitgevoerd onder mijn eigen naam. Toch wel een hele mooie mijlpaal en ik hoop dat 2019 een nog beter jaar gaat worden met nog meer opdrachten.   
1. MireilleTuitPhotografie
Alle 8 punten hiervoor zijn aanleiding voor het laatste punt die in mijn best nine van dit jaar niet mag ontbreken en dat is de stap die ik heb gezet om mijn bedrijf op te richten. Lang getwijfeld, maar uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en er vol voor gegaan. De eerste opdrachten heb ik binnen en heb ik hierdoor mijn portfolio mooi uit kunnen breiden. Wat tevens de doelstelling was voor de eerste periode. Die heb ik alvast behaald :)
Vooruitblik
Bij een terugblik op het afgelopen jaar hoort ook een vooruitblik. In 2019 hoop ik uiteraard nog meer mooie opdrachten te mogen doen en veel mensen blij te maken met mijn foto’s. Ook dit jaar zal in het teken staan van creativiteit, kennis en hopelijk veel reizen.  
Wil je volgen hoe dit jaar gaat verlopen? Check dan mijn Facebook en Instagram en volg!
Voor iedereen een hele fijne jaarwisseling en een knallend 2019!