Zonsondergang

De afgelopen jaren heb ik al heel wat zonsondergangen gefotografeerd en ik blijf het mooi vinden. De lucht die langzaam van kleur verandert in het blauwe uurtje tot het moment dat de zon daadwerkelijk onder zakt en op een heldere avond voor veel verschillende kleuren in de lucht zorgt.

 

De laatste zonsondergang die ik heb gefotografeerd was afgelopen september op Rhodos (Griekenland). Een smal kiezelstrand en een golvende zee waren het decor die avond.

 

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn statief te gebruiken voor een scherper beeld ook al is het strand geen handige plek voor een statief. Desondanks lukte het om de statief stevig neer te zetten en heb ik deze op veel verschillende hoogtes neergezet om uit diverse oogpunten een foto te maken. Tevens ben ik gaan spelen met de scherpte diepte met de verschillende stenen die op het strand lagen. Op deze manier heb ik geprobeerd om voor een creatiever beeld te zorgen. 

 

Een zonsondergang is natuurlijk niet alleen mooi op het strand, in de stad tussen de gebouwen door of in een heideveld kunnen ook voor verrassende beelden zorgen.  

 

Ben je een vroege vogel ga in deze jaargetijde ook eens op pad wanneer de zon net op komt. De zachte herfstzon en de ochtendnevel kunnen voor hele zachte en bijzondere foto's zorgen.  

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar meer foto's van de zonsondergang op Rhodos, houdt dan de Facebook en Instagram pagina's in de gaten.